tedeum

TE Deum – Tanévzáró 2021

TE DEUM 2021

“A tavalyi tanév zárásakor, amikor már sajnos nagyon jól tudtuk, hogy létezik a Covid19, akkor azonban még nem gondoltuk, hogy az idei tanévnek is kb. 70%-át digitális oktatásban fogjuk tölteni. Ennek fényében különösen is tartalmasnak tűnhetett az előző képsorozat, hiszen az idén is történt egy s más intézményünkben.

– Büszkék vagyunk szakmai vizsgát tett tanulóinkra, és együtt örülünk a sikeres érettségi vizsgát tett diákjainkkal.

– Örülünk az Árpád téri épületünk felújításának és az új kisbuszunknak.

– Hálásak vagyunk, hogy elkezdődhetett kollégiumunk felújítása, és hogy a Harangtorony Szálló is folyamatosan szépül – talán a belföldi turizmus is újra beindulhat.

– Büszkék vagyunk az ágazati szakmai érettségi tárgyak versenyén elért eredményekre, és örülünk a többi versenyeredménynek is.

– 188 diákkal kezdtük az évet, 178 fővel fejezzük be.

– Voltak olyanok, akiknek segített a digitális munkarend, mert a saját tempójukban tudtak haladni, de sajnos voltak, akiket elveszítettünk. Szakképzésben külön nehezített pálya az online oktatás, hiszen a gyakorlati képzést hatványozottan fontosnak tartjuk, ezért igyekeztünk konzultációkat beiktatni, amikor már lehetett – örülünk azoknak, akik éltek ezekkel a lehetőségekkel.

– Hálásak vagyunk beiskolázási eredményeinkért: jövőre újra 200 felett lesz diáklétszámunk.

– Örülünk gimnáziumi osztályunk indulásának, akik talán a tanévzáró után már az általuk ültetett csereszenyfáról – ahogyan Illés Péter kollégám felhívta rá figyelmemet – mind a három szem cseresznyét leszüretelhetik

– Fontosnak tartottuk, hogy a jelenléti oktatásba visszatérve élményt is adjunk diákjainknak, így hálásak vagyunk a tangazdaságban megvalósult csendesnapunkért, ahol az 5000 ember megvendégelését dolgoztuk fel Zsóri-Ments Orsolya iskolalelkészünk vezetésével.

– Hálásak vagyunk azért is, hogy meg tudtunk valósítani legalább egy projektnapot a gimnáziumi osztályunk számára, hála Illés Péter igazgatóhelyettes úr szervezésének és a természettudományos tárgyakat tanító kollégák összefogásának.”

Részlet Mesterházy Balázs igazgató úr beszédéből

Tanévzáró hálaadó istentiszteletünk képei ITT!: